GRATIS FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 500 KR

Sådan vælger du det rette regntøj

Regntøj

Vi kender det alle sammen, når sommeren er ved at være slut. Dagene begynder langsomt at blive kortere og kortere. Der bliver flere og flere våde dage med frisk vind. Solen er ikke så kraftig, som den var hen over sommeren. Det er tegn på, at sommeren er gået på hæld – efteråret og vinteren venter lige om hjørnet. Spørgsmålet er så bare, hvordan vi sikre os mod regn og rusk, når vi skal købe overtøj? Så vi kan komme tørt på arbejde eller i skole. Vi har samlet nogle tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber regntøj.

Brugen

Der findes regntøj i mange forskellige priskategorier. Det kan koste alt fra et par hundrede kroner og helt op til flere tusinde kroner. Prisen afhænger i høj grad af mærket, materialet og kvaliteten af regntøjet. Det er derfor en god ide at gøre sig nogle tanker om, hvor ofte du bruger regntøj – og til hvilket formål bruges det. Er man typen, der sjældent bevæger sig udenfor, når det regner, så kan man måske nøjes med en billigere model. Men cykler eller går du flere kilometer på arbejde eller arbejder udenfor, er det måske mere fordelagtigt at købe et kvalitetsmæssigt bedre regnsæt.

Vandtæthed

Den vigtigste funktion ved regntøj er selvfølgelig, at det kan holde vandet ude. Vandtætheden måles som udgangspunkt i vandsøjletryk. Jo større vandsøjletryk et stykke stof kan klare, jo mere vandtæt er det. Det betyder også, at tøjets vandtæthed angives i millimeter vandsøjletryk. Vil du have noget regntøj, der både kan holde både regn og sne ude, så skal du vælge en model med en vandtæthed på 2.000 mm.

Miljøhensyn

Det er af miljømæssige hensyn også vigtigt, at regntøjet er mindst muligt miljøbelastende. Miljøstyrelsen anbefaler derfor, at man ikke eller i hvert fald undgår tøjbeklædning, som er lavet af blød PVC-plast med ftalater. Denne type plast er nemlig skadelig for miljøet, når tøjet vaskes og ved brug i regnvejr. Man skal derfor gå efter plasttypen polyurethan (PUR) eller tekstiler som nylon (polyamid).

Åndbarhed

Det er praktisk, at man kan ånde i sit regntøj. Det er især praktisk, hvis man cykler eller går. Noget tøj er nemlig svært at ånde i. Det betyder også, at man ikke kan bevæge sig ret meget, uden at svede begynder at løbe. Det bedste tip er at købe en model, som har ventilationsåbninger i tøjet. Det giver huden mulighed for at ånde. Det er dog vigtigt, at ventilationsåbningerne sider de rigtige steder – det er under armene og på ryggen.

De funktionelle og flotte detaljer

Der findes mange forskellige modeller af regntøj – nogle har mange detaljer, mens andre er mere enkelte. Det er meget forskelligt, hvordan man ønsker, at ens regntøj skal se ud. Det kan dog være værd at kigge efter udluftningskanaler i regntøjet. Det er praktisk med en god åndbarhed, både under armene og på ryggen. Nogle foretrækker en aftagelig hætte eller en hætte, der kan sammenklappes. De fleste kvinder foretrækker i regnjakker til damer, at de fås med enten et bindebånd i taljen eller praktiske dybe lommer.        

2 Replies to “Sådan vælger du det rette regntøj”

  1. erotik siger:

    Having read this I thought it was extremely informative. I appreciate you taking the time and effort to put this informative article together. I once again find myself spending a lot of time both reading and leaving comments. But so what, it was still worthwhile! Lidia Leonerd Oralle

  2. Aute mi ut suspendisse velit leo, vel risus ac. Amet dui dignissim fermentum malesuada auctor volutpat, vestibulum ipsum nulla. Annie Loydie Friend

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.